Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 31. maj 2016

Maj 2016


Maj var en måned, hvor jeg fik læst en del, og hvor jeg også var til en del sociale arrangementer.
Først på måneden var jeg ude og nyde en kold smoothie med en arbejdskollega. Vi sad ved en lille cafe med høj sol og så på folk der gik forbi,
Jeg sad i biografens mørke to gange i løbet af maj. Den første gang var med min lillebror, hvor vi så Captain America - Civil War, som var ganske underholdende. Flere jeg kender har sagt at den var en anelse for lang, men det var ikke noget jeg rigtig lagde mærke til. Det var bare ganske rart at være tilbage i Marvel universet. Den anden biograftur var med en veninde, hvor vi var inde og se X-men - Apocalypse. Jeg elsker de kære mutanter, men jeg var lidt skuffet over denne film. Den var ikke lige så god som de to foregående, men stadig god underholdning.
Jeg var også til to fødselsdage i maj, begge familierelateret. Den første var en 40 års fødselsdag, og så havde min ene lillebror fødselsdag som vi fejrede med bowling og efterfølgende spisning. Det var en superhyggelig aften.
Med mit arbejde var jeg i maj måned på to kurser. Den førset var på DOKK1 i Aarhus og handlede om Litteraturformidling anno 2016. Det var skam spændende nok, men jeg savnede nogle flere konkrete ideer til hvordan man kan formilde i og uden for biblioteket. Det andet kursus var en Temadag om graphic novels/tegneserier på Vejle Bibliotek. Det var utrolig godt. Oplægsholderne var fantastiske og man kunne virkelige mærke hvordan de brændte for tegneserie. Bonus var at den ene oplægsholder var Jakob Stegelmann, en af mine barndomshelte. Jeg kom hjem med så mange fode formidlingsideer så jeg kan knap nok vente med at komme i gang.
Men nu til bøgerne :)

I maj læste jeg 29 bøger, hvilket jeg synes er utroligt godt gået (klap på skulderen). Ud af de 29 bøger blev 6 hørt som lydbøger og 11 var graphic novels. Den længste bog var The High Lord af Trudi Canavan på 647 sider, og den korteste var Mrs Rosie and the Priest af Giovanni Boccaccio på kun 54 sider.

I maj forkælede jeg mig selv med 22  nye skønne boglige skatte, som jeg glæder mig utroligt meget til at læse. Nogle af dem kan ses lige her.

Majs bedste læseoplevelse:
Hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte! Jeg har simpelthen haft så mange gode læseoplevelser i maj at det er helt fantastisk :)
Jeg startede måneden men at færdiglæse Afsind, som var en meget interessant horrorroman. Jeg læste novellesamlingen Happily Ever After, og var så glad for atter at være tilbage i Selection verden. Jeg læste de sidste tre bind i Locke & Key serien og hvor var det dog en følelsesmæssig rutsjebane på den gode måde. En anden bog som fik mig til at fælde en tåre eller to var The High Lord som er sidste del i The Black Magician Trilogy.
En læseoplevelse der derimod fik mig til at grine ustyrlig var graphic novelen Madly Ever After. Den var simpelthen fuldstændig forrykt og sindssyg morsom, hvis man har en makaber form for humor. En anden bog der fik mig til at trække på smilebåndet var Som stjernerne står. Det var en helt igennem fantastisk læseoplevelse, og helt klart en bog jeg skal læse igen.
(Dette er blot et lille udvalg, for som sagt har jeg haft virkelige mange gode læsestunder i denne måned).

Majs mest skuffende læseoplevelse:
Var nok det sidste bind om Noa - Den der udgyder blodet. Billederne var utrolig flotte, men historien og karakterne, især Noa, sagde mig ikke rigtig noget.

I juni begynder jeg så småt at planlægge min sommerferielæsning. Jeg har allerede nogle bøger jeg gerne vil læse når jeg får ferie, nu bliver udfordringen "bare" at vente med at læse dem til jeg rent faktisk får ferie :)
Og så håber jeg at vi får sol og godt vejr, så jeg kan komme ud og nyde det med en god bog under armen, for det synes jeg ikke rigtig at jeg fik nået i maj.


Læste bøger:
Martin Schjönning: Afsind
Darren Aronfsky: Den der udgyder blodet (Noa #2)
Kiera Cass: Happily Ever After
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Keys to the Kingdom (Locke & Key #4)
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Clockworks (Locke & Key #5)
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Alpha & Omega (Locke & Key #6)
J.K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire (lydbog)
Amelia Atwater-Rhodes: Demon in My View (Den of Shadows #2)
Kieron Gillen & Jamie McKelvie: The Faust Act (The Wicked + The Divine #1)
Kieron Gillen & Jamie McKelvie: Fandenonium (The Wicked + The Divine #2)
Trudi Canavan: The High Lord (The Black Magician Trilogy #3)
LG Jensen: Det forbandede totem (Mestertyven Vips #1)
Jonas Wilmann: Frygt-filerne (lydbog)
LG Jensen: Mimers brønd (Mestertyven Vips #2)
Jennifer Echols: Over stregen
Kristoffer Jacob Andersen: Eliksiren
Skottie Young: Madly Ever After (I Hate Fairyland #1)
Scott Snyder: Wytches (Wycthes #1)
Adam Glass: Kicked in the Teeth (Suicide Squad #1)
Adam Glass: Basilisk Rising (Suicide Squad #2)
Adam Glass: Death is for Suckers (Suicide Squad #3)
Dennis Jürgensen: Sagen om de japanske dræbergardiner (Spøgelseslinien #1) (lydbog)
Giovanni Boccaccio: Mrs Rosie and the Priest
Dennis Jürgensen: Sagen om det blodige vampyrtrick (Spøgelseslinien #2) (lydbog)
John Harstad: 172 Hours on the Moon
Naja Marie Aidt: Poesibog
Cora Cormack: Som stjernerne står (Losing it #1)
Dennis Jürgensen: Sagen om Ugledrengens afklippede klo (Spøgelseslinien #3) (lydbog)
Dennis Jürgensen: Sagen om det galoperende maleri (Spøgelseslinien #4) (lydbog)

lørdag den 28. maj 2016

Den der udgyder blodet af Darren Aronofsky & Ari Handel

"Da sagde Herren: 'Menneskene, som jeg skabte, vil jeg udslette fra jordens overflade...' Første Mosebog 6-7."


Den der udgyder blodet er forsættelsen af Mod menneskets dårskab (læs min anmeldelse her), og konklusion på sagaen om Noa.

Regnen falder i stride strømme, og vandet stiger støt. Der er kamp om Arken, en kamp på liv og død. Noa vil ikke lade de andre (onde) mennesker kommer ombord på Arken, da Gud har bestemt at de skal udslettes, som bod på det de har gjort mod jorden. Noa får slået de andre mennesker tilbage, og har derved beskyttet Arken og dens dyrebare last i form af et par af hver dyreart på jorden. Men selvom faren er drevet over i første omgang bliver livet ikke let for hverken Noa eller hans familie.

Den sympati jeg havde for Noa i Mod menneskets dårskab, ønsket om at skabe en bedre verden for hans familie og dyrene, er fuldstændig forsvundet her. Noa er blevet helt fanatisk, han er opslugt af tankerne om at mennesker er onde og skal dø, således at dyrene kan arve jorden. Han bærer en stor byrde og skal træffe nogle svære valg, jovist, men nogle af de ting han gjorde mod sin egen familie kan jeg slet ikke forstå. Og jeg blev vred på ham, og fik lyst til at slå ham eller i det mindste ryste ham kraftig indtil han kom til fornuft. Den der udgyder blodet bliver hurtigt en historie om dem mod os, hvor Noa er på den "rigtige" side og alle der går imod hans ønsker er på den forkerte side, og må derfor om nødvendigt dø. "Os mod dem" historier bliver jeg utrolig hurtigt træt af, især når de bliver brugt til at retfærdiggøre forfærdelige handlinger.

Det positive ved Den der udgyder blodet er at den er  ligeså smukt tegnet som dens forgænger. Jeg synes at den er meget stemningsfuld, og kan rigtig godt lide farvepaletten. Billederne er helt klart det der driver denne graphic novel, for den indeholder meget lidt tekst og talebobler i forhold til andre graphic novels jeg har læst, som var utrolig tekstunge. Det klæder graphic novelen at der ikke er meget tekst, for billederne kan sagtens fortælle historien.

Det var fint at få slutningen med, men jeg var stadig lidt skuffet over den, og jo mere jeg tænkte over det, jo mere synes jeg at det kun er en ok graphic novel og en ok læseoplevelse, og det er en skam for den er flot tegnet. Men historien blev lidt ligegyldigt, og var ikke så udført som denne kunne have været, og så brød jeg mig jo ikke rigtig om Noa, og han er trods alt hovedpersonen.



2/5 stjerner

Den der udgyder blodet (Noa #2) af Darren Aronofsky & Ari Handel, tegnet af Niko Henrichon
Orginalsprog: fransk / læst på dansk
Forlag: Cobolt
Udgivet: 2014 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2012
126 sider

torsdag den 26. maj 2016

Nye bøger #4 - en vidunderlig stak bøger

Det er et stykke tid siden jeg sidst har vist et Book Haul her på bloggen. Til dels fordi jeg ikke har købt mange bøger i marts og april, så der har ikke været så meget at vise. Men da jeg ikke købte så mange bøger i de foregående måneder besluttede jeg i maj at forkæle mig selv en smule, så jeg bestille en større stak bøger hos Saxo, og dem har jeg så fået nu :)
(Jeg venter stadig på 2 bøger. Derudover har jeg bestilt to bøger hos The Folio Society, som jeg også venter spændt på at modtage).


Jeg køber sjældnet bøger hos en fysisk boghandler, selvom jeg elsker at gå og kigge i boghandler, men det er fordi jeg oftest synes at de er dyre når det kommer til bøger, men en gang imellem gør jeg en undtagelse. Disse tre bøger er købt ved en boghandler.
Jeg har ledt på nettet efter Den som tøver af Astrid Heise-Fjeldgren, men forgæves. Den er bog 1 i Terra Nova serien. Jeg fik bog 2 af forfatteren på dette års Krimimesse (jeg hørte også et foredrag af forfatteren, og det var godt), men jeg manglede således bog 1. Til al held fandt jeg den i en lokal boghandel og slog til, så nu kan jeg endelige begynde på denne dystopi/science fiction serie.
Ved samme lejlighed faldt jeg over to engelske bøger: The Thing About Jellyfish af Ali Benjamin og More of Me af Kathryn Evans. Jeg kendte dem ikke på forhånd, men blev draget af deres forside og bagsidetekst, og faldt i snak med en boghandler, der havde læst dem og kunne anbefale dem.
The Thing About Jellyfish handler om en pige, der har mistet sin bedste veninde, og derfor ikke taler længere og er opsat på at finde ud af, hvordan veninden kunne drukne, når denne var en fremragende svømmer. Forsiden er rigtig flot, og så lyder plottet spændende.
More of Me har også et ret interessant set-up. Teva er en ung pige, som ikke er som andre. Hvert år deler hun sig i to, og efterlader en yngre version af sig selv tilbage, der ikke ældes, men betragter den nye, ældre Teva leve livet indtil processen gentager sig.


Disse tre bøger er forudbestillinger, der er kommet dryppende ind i april måned. The Fox and the Star af Coralie Bickford-Smith læste jeg til dette års Read-A-Thon, og det var en sød, fantasiful og meget flot børnebog.
A Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas forudbestille jeg først på året, da jeg blev forført af den første bog i serien, A Court of Thorns and Roses. Jeg har ikke sat mig ind i handlingen, da jeg gerne vil overraskes. Men jeg glæder mig til at læse den og regner med at det bliver i min sommerferie.
Bloodtraitor er sidste del i Amelia Atwater-Rhodes serie om hekse, og nu hvor jeg endelig har den, kan jeg endelig komme i gang med denne trilogi, Amelia Atwater-Rhodes har ikke skuffet mig endnu, og det tror jeg bestemt heller ikke kommer til at ske med denne serie.


Foruden bøger har jeg også købt to graphic novels. Den ene er volume 8, Superheavy, i Scott Snyders serie om Batman. Jeg har læst til og med volume 6, så jeg har både volume 7 & 8 til gode.
Den anden graphic novel er første bind, Madly Ever After, i serien I Hate Fairyland af Skottie Young. Jeg så den ved et tilfælde på Saxo, og blev lokket af dens farverige og ikke mindst blodige forside. Jeg har læst den, og jeg elskede den! Den er så sjov, absurd, blodig og vildt underholdene. Jeg kan næsten ikke vente på at volume 2 udkommer, for jeg vil gerne tilbage til Fairyland.


War and Peace af Leo Tolstoy er en murstensroman, og jeg vil meget gerne læse den, men jeg tror at det er en bog jeg skal forberede mig på og måske læse i en ferie.
Jeg har også købt The Tenant of Wildfell Hall af Anne Brontë. Jeg har endnu ikke læst noget af Brontë søstrene, men nu er jeg ved at få et godt udvalg, så måske skulle jeg lave en temalæsning/Read-A-Thon med dem på et tidspunkt.
Den sidste fra Penguin Clothbound serien jeg har købt i denne omgang er The Travels af Marco Polo. I folkeskolen havde jeg en stor interesse for opdagelsesrejsende, og har læst og skrevet opgaver om forskellige opdagelsesrejsende, og det er også derfor at jeg har anskaffet denne bog. Jeg vil meget gerne genoptage denne interesse, og Marco Polos rejser er jo et fint sted at starte.


Jeg har egentlig læst The Selection serie (på nær The Crown, som jeg glæder mig sindssygt meget til at læse, når jeg modtager den), men jeg er rigtig glad for denne serie, og vil derfor gerne genlæse dem på et tidspunkt. Nu har jeg muligheden :)


Morning Star er sidste del af Pierce Browns trilogi. Jeg finder hans science fiction univers meget interessant, og glæder mig til at fordybe mig i den igen.
Rudyard Kiplings The Jungle Book er blevet udgivet i denne flotte udgave som virkelige er gennemført. Jeg har kun set filmatisering af denne klassiker, så jeg glæder mig til at læse den.
Min mands hemmelighed af Liane Moriarty fandt jeg i en boghandel til kun 50 kr, og det er efter min mening billigt for en bog på dansk. Jeg tror den egner sig perfekt til en varm og doven sommerdag.


Maggie Stifvater har skrevet en ny serie, hvor jeg har anskaffet mig de første tre (venter stadig på at modtage fjerde og sidste del). Jeg har læst hendes The Wolf of Mercy Falls trilogi, og kunne godt lide den. Jeg har hørt at denne serie, The Raven Cycle, skulle være bedre, så det må jeg jo finde ud af. De tre første bøger af The Raven Cycle, som jeg har, er The Raven Boys, The Dream Thieves og Blue Lily, Lily Blue.


De sidste fire bøger er alle fra VMC Designer Collection. Jeg ved med vilje ikke særligt meget om nogle af disse bøger, og det har jeg heller ikke lyst til før jeg begynder at læse dem, fordi jeg gerne vil blive overrasket. Bøgerne er My Cousin Rachel af Daphne du Maurier, The Diary of a Provincial Lady af E. M. Delafield, The Enchanted April af Elizabeth von Arnim og A Far Cry From Kensington af Muriel Spark.

Det er en virkelig god stak læseoplevelser jeg har anskaffet mig, og jeg forventer at tilbringe mange gode timer i deres selskab.

tirsdag den 24. maj 2016

Poison af Sarah Pinborough

"Once upon a time
In a kingdom far, far away, a handsome prince rescues a beautifuk princess from the machinations of her wicked stepmother, sweeps her onto his white horse and rides off into the sunset.
But in Sarah Pinborough's wicked retelling of the classics tale, nothing is quite as you remember it..."


Poisen er historien om den smukke prinsesse, den onde stemoder, den flotte prins, den modige jæger og de hårdtarbejdende dværge. Men det er ikke det eventyr man husker fra barndommens krinkelkroge, og tingene er bestemt ikke hvad de ser ud til.

Snow White er ikke den sarte prinsesse fra Disney filmatiseringen. Hun er derimod et barn af naturen med alt hvad det indebærer. Hun er en vild prinsesse, der har meget lidt til overs for bejlende prinser og formelle, fine fester. Hun vil hellere ride som en mand, være ude i skoven og drikke, synge og more sig med sine venner blandt dværgene.
Hendes stedmor, Lilith, er derimod af en anden mening. Hun vil gerne have at Snow White opfører sig som en rigtig prinsesse. Lilith er samtidig bitter og jaloux over hvor elsket Snow White og hendes afdøde mor er af folket. Men når Lilith ikke kan få folkets kærlighed kan hun altid få deres frygt.

Jeg kunne rigtig godt lide denne eventyrlige genfortælling af Snow White/Snehvide. Det her er eventyr for voksne og bestemt ikke børn. Poison er en mørk, sexet og brutal genfortælling af Snehvide og de syv små dværge, og lykkelige slutninger er slet ikke noget man kan forvente.

Historien bliver til dels fortalt fra den onde stedmor, Liliths, synsvinkel. Man lærer hendes tanker og følelser at kende, og ikke mindst nogle af hendes grunde for at ville afskaffe Snow White. Det var et frisk pust til eventyret, og meget interessant at følge skurken frem for helten. Det er ikke kun Lilliths synsvinkel historien dækker. Man får også et indblik i jægerens oplevelser, en af dværgenes samt prinsens. De bidrager hver især til fortællingen om Snow White.

Jeg har tidligere læst Sarah Pinboroughs The Language of Dying, der handlede om familieforhold, døden, og om at miste. Det var en meget smuk og sørgelige bog. Det jeg også lagde mærke til var sproget. Jeg kan virkelig godt lide Sarah Pinboroughs skrivestil. I Poisen er sproget så smukt og skrøbeligt, men samtidig skærer det helt ind til benet, og efterlader en næsten åndeløs og hungrende efter mere.

Poison er et smukt og ikke mindst wicked eventyr, der virkelige krøb ind under huden på mig. Jeg forelskede mig simpelthen i denne fortryllende og farlige verden, hvor man ikke ved, hvad der lurer lige bag det næste krogede træ, og hvor lykkelige slutninger ikke er tiltænkt alle.



4/5 stjerner

Poison (Tales from the Kingdoms #1) af Sarah Pinborough
Forlag: Titan Books
Udgivet: 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet i 2013
187 sider

lørdag den 21. maj 2016

Demon in My View af Amelia Atwater-Rhodes

"Jessica isn't your average teenager. Though nobody at her high school knows it, she's a published author. Her vampire novel Tiger, Tiger has just come out under the pen name Ash Night. Jessica often wishes she felt as comfortable with her classmates as she does among the vampires and witches of her fiction. She has always been treated as an outsider at Ramsa High.
But two new students have just arrived in Ramsa, and both want Jessica's attention. She has no patience with overly friendly Caryn, but she's instantly drawn to handsome Alex, a cocky, mysterious boy who seems surprisingly familiar. If she didn't know better, she'd think Aubrey, the alluring villain from Tiger, Tiger had just sprung to life. That's impossible, of course; Aubrey is a figment of her imagination. Or is he?"


Jessica er en 17 årig teenager, der ikke kan vente med at blive færdig med High School. Hun har ingen venner, da de fleste på hendes alder skyer hende som pesten, og hun kan ikke kommunikere med hendes adoptivmor, Anne. Men Jessica lever et hemmeligt liv der gør at hun kan holde hverdagen ud. Hun skriver historier, og har faktisk fået udgivet en roman. Hun skriver om vampyrer, hekse og lignende. Hendes fiktive vampyrer virker mere virkelige for hende end de mennesker der omgåes hende. Jessica tror selvfølgelig ikke på vampyrer og hekse, men da en ny elev starter i hendes klasse minder han utrolig meget om Aubrey, en af hovedpersonerne fra hendes historier, og ikke mindst en meget gammel og magtfuld vampyr. Men vampyrer eksisterer jo ikke i virkeligheden...

Jeg bliver altid en smule nostalgisk, når jeg læser Demon in My View. Jeg læste den første gang i folkeskolen. Aubrey var en af mine første boglige forelskelser, og jeg kunne relaterer til Jessicas ønsker om at være forfatter, samt de perioder, hvor hun følte sig alene og ensom. Og hvilken teenager har ikke følt sig alene på et eller andet tidspunkt.
Men nu hvor jeg har genlæst den igen igen, synes jeg er den er lidt for kort. Jeg ville gerne have haft nogle flere sider, som historien kunne folde sig mere ud på, for jeg nyder virkelig dette univers og de personer, der befolker den. Jeg har altid elsket vampyrlitteratur, og Demon in My View var i den grad med til at styrke min passion for vampyrer. (Jeg har senere læst andre vampyromaner, som har ændret mig endnu mere som læser, og det elsker jeg dem for).

Jeg synes at Amelia Atwater-Rhodes skriver godt og stemningsfuldt, og selvom bogen ikke er særlig lang får hun fortalt en spændende historie.
Amelia Atwter-Rhodes bruger oftest et digt til at sætte stemningen for bogen, og det har hun også gjort i Demon in My View, hvor hun anvender digtet Alone af Edgar Allen Poe. (I In the Forest of the Night brugte hun digtet The Tyger af William Blake, som også er et af mine ynglings digte). Jeg synes at det fungere virkelig godt, og jeg kan godt lide at der er tænkt nøje over sammenhængende med digtene og historierne. Det tilføjer også en ekstra dimension til romanerne.

Jeg vil anbefale Demon in My View til alle der elsker en spændende vampyrhistorie, men som ikke har de mest blodige scener man kan finde i vampyrlitteraturen,


Demon in My View er anden bog i serien Den of Shadows. Alle bøger i denne serie kan læses uafhængigt af hinanden, da de hver især har forskellige hovedpersoner. Nogle af personerne går igen i bøgerne som biroller. Den første bog er In the Forest of the Night, og min anmeldelse af denne kan læses her.


4/5 stjerner

Demon in My View (Den of Shadows #2) af Amelia Atwater-Rhodes
Forlag: Delacorte Press
Udgivet: 2000
176 sider

torsdag den 19. maj 2016

Det forbandede totem af LG Jensen

"Lige siden hun var lille, har 13-årige Karoline været god til at stjæle. At hun også har et naturtalent for parkour, har gennem årene givet hendes far mange bekymringer - og Karoline hendes kælenavn: Vips.
Da Karoline kommer i besiddelse af et ældgammelt indiansk totem, får hun dog snart brug for alle sine evner. Visse folk er nemlig parate til at gøre hvad som helst for at få fat i det. Folk, som ikke har tænkt sig at lade en lille tyvetøs komme dem i vejen. Snart er Karoline på flugt gennem, under og over Københavns gader. I hælene har hun både politiet, hensynsløse forbrydere og de mystiske Grå Herrer."



Karoline, også kendt som Vips, er en pige med fart over feltet, der ikke sidder ned længe af gangen, for så kommer hun til at kede sig. Hun vil allerhelst flyve hen over byens tage. Hun elsker at besøge sin morfar; Moffen, der ejer og lever i et antikvariat, Bøgernes Kirkegård. Moffen har modtaget en totemstatue der forstiller den mytologiske figur Wendigoen, der muligvis er forbandet. Der er i hvert fald mange rygter og historier tilknyttet figuren. Karoline får den så sin far, Asger, kan undersøge den. Men der er mange der gerne vil havde fat i denne totem, blandt andet en flok norske (viking)rockere, samt de mystiske Grå Mænd. Både Karoline, Asger samt Karolines bedste ven Stoffer bliver blandet ind i den hæsblæsende jagt gennem Københavns gader.

Vips er er en meget selvstændig 13 årig pige, der er opsat på at gøre hvad hun selv finder rigtig i forhold til hendes moralske kompas. Hendes far er ikke så vild med, at hun til tider stjæler, men når man kan bruge sine evner til en god sag, er Vips lidt mere large med det.

Der er fart over felten i Det forbandede totem. Siderne vender nærmest sig selv, og det var de også nødt til for, at man kan følge med i den hæsblæsende handling. Nogle steder følte jeg, at jeg lige havde behov for at stoppe op og trække vejret. Tempoet gør at man har sluger bogen i løbet af et par timer. Den måtte gerne have været længere for min skyld ;)

LG Jensen skriver (stadig) utrolig humoristisk (det er i hvert fald en humor jeg kan grine af :)).
Han leger også med opsætningen af teksten, og det kan jeg rigtig godt lide. Det giver en helt anden læseoplevelse, og er en rigtig god tilføjelse til historien.

Jeg kunne virkelig godt lide det mytologiske aspekt. Nu har jeg altid interesseret mig for forskellige mytologier fra forskellige verdensdele, og jeg bliver altid så glad, når de bliver brugt i bøger. Det giver noget ekstra til fortællingen.

Det forbandede totem er målrettet børn og unge teenagere, men jeg vil gerne anbefale den til alle der kan lide en spændende, underholdende og velskrevet historie.


4/5 stjerner

Det forbandede totem (Mestertyven Vips #1) af LG Jensen
Forlag: Gyldendal - Tak til forlaget for et eksemplar af bogen
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2012
219 sider

tirsdag den 17. maj 2016

The Beast Within: A Tale of Beauty's Prince af Serena Valentino

"The tale is as old as time: a cruel prince is transformed into a beast. A lovely maiden comes into this monster's life. He is transformed by her compassion, and the love he feels for her in return. The two live happily ever after.
But any tale, especially one as storied as Beauty and the Beast's, has been told many different times, and in many different ways. No matter which version one hears, the nagging question remains: what was it that transformed the prince into the beast we are introduced to?
This is one version, pulled from the many passed down through the ages. It's a story of vanity and arrogance, of love and hatred, of beastliness, and, of course, of beauty."


Jeg læste denne bog til dette års Read-A-Thon, og vidste ikke rigtig hvad den handlede om andet end Udyret fra Skønheden. The Beast Within fortæller historien om hvordan Prinsen blev til Udyret.

Prinsen er forelsket i en smuk ung kvinde, Circe, men da hans gode ven, Gaston (den havde jeg ikke lige set komme!), afslører at Circe ikke er en fin dame, som prinsen troede, men derimod passer grise. Prinsen vil derfor ikke længere giftes med Circe, og efterlader hende med et brudt hjerte. Men Circe er faktisk af kongelige aner, og det er ikke det eneste. Hun er også én af fire magiske søstre, og da Prinsen bryder deres forlovelse, forbander Circe ham, så han, hvis han ikke ændre sin ondskabsfulde og overfladiske natur, vil blive forvandlet til et udyr. Forbandelsen kan (selvfølgelig) kun blive brudt med et ægte kærlighedskys.

Jeg savnede Belle i denne historie. Jeg savnede Belle og Udyrs kemi, deres små forsigtige skridt imod hinanden. Kærlighed der langsomt blomster imellem dem. Der er få glimt af Belle i enkle kapitler, men det er også det. Og jeg føler mig lidt snydt. Jeg ved godt fokus er på Prinsens forvandling og kampen mod det udyr han er ved at blive til, men jeg havde håbet på at der var mere plads til Belle. Til gengæld kommer der en prinsesse, Tulip Morningstar (rædselsfuldt navn, hvis du spørger mig) ind i billedet, som Prinsen forsøger at forfører, så hun kan stoppe forbandelsen.

Det var ganske spændende at læse om hvordan Prinsen langsomt bliver til Udyret, og hvordan han skubber alle omkring sig længere og længere væk jo mere udyret i ham får boret kløerne i ham. Han er fanget af sin egen natur af arrogance og forfængelighed, og da han endelige opdager at forbandelsen er virkelig, og at han ikke kan tvinge kærlighed frem med magt hverken i andre eller i sig selv, er det næsten for sent.

Skønheden og Udyret er et af mine ynglings eventyr, og jeg har læst mange genfortællinger af eventyret. The Beast Within: A Tale of Beauty's Prince er ikke den bedste jeg har læst, men den er stadig ganske underholdende. Jeg tror, jeg manglede noget mere originalitet, lidt mere karakterudvikling eller nogle flere interessante tvist i handlingen, for at det skulle blive rigtig godt. Som læsning til et Read-A-Thon egner den sig ganske godt.



3/5 stjerner

The Beast Within: A Tale of Beauty's Prince af Serena Valentino
Forlag: Disney Press
Udgivet: 2014
215 sider

torsdag den 12. maj 2016

Fandemonium af Kieron Gillien og Jamie McKelvie


Fandemonium er bind to i The Wicked + The Divine og tager tråden op knap en måned efter handlingen i The Faust Act (læs anmeldelsen her).
Vi følger stadig den unge kvinde Laura, der nu har oplevet nogle af de grimme sider ved at følge guderne, men hun kan dog ikke holde sig væk fra dem. Hun er selv blevet en (ufrivillig) kendis efter det hun var vidne til i The Faust Act, og må nu også lære at leve med de ulemper, der følger med denne status.

I Fandemonium bliver vi præsenteret for nogle nye guder, mens nogle af de gamle guder bliver trukket lidt i baggrunden, og næsten ikke har noget spilletid. Det er fedt nok med nogle nye guder, men jeg kom også til at savne nogle af de gamle. Især ville jeg gerne vide noget mere om Sekhmet og Amaterasu, men forhåbentlig kommer der noget mere mytologibaggrund i senere hæfter.

Jeg synes der kommer lidt mere kød på handlingen i dette bind. Og så er slutningen bare rigtig god, idet den fuldstændig overraskede mig. Det der skete havde jeg overhovedet ikke regnet med, men det er da helt klart medvirkende til, at jeg skal og må læse videre i bind 3, så jeg kan finde ud af hvor historien nu fører hen.

Der er nærmest flere farver i dette bind end i det forgående. Det troede jeg ikke var muligt, men det er det. Især da vi møder guden Dionysus kommer der knald på. Der bliver leget med farverne, og de spiller godt sammen med tegnestilen. Tegnestilen er stadig ganske interessant og fungerer. 



Jeg vil anbefale både dette bind og dens forgænger til alle der har lyst til at prøve en lidt anderledes tegneserie. Jeg skal selv have skaffet bind 3 så hurtigt som muligt, så jeg kan komme videre i historien.



3,5/5 stjerner

Fandemonium (The Wicked + The Divine #2) af Kieron Gillien og Jamie McKelvie
Forlag: Image Comics
Udgivet: 2015
168 sider

tirsdag den 10. maj 2016

In the Forest of the Night af Amelia Atwater-Rhodes

"By day, Risika sleeps in shaded room in Concord, Massachusetts. By night, she hunts the streets of New York City. She is used to being alone. 
But someone is following Risika. He has left her a black rose, the same sort of rose that sealed her fate three hundred years ago. Three hundred years ago Risika had a family- a brother and a father who loved her. Three hundred years ago she was human. 
Now she is a vampire, a powerful one. But her past has come back to torment her."


Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har læst In the Forest of the Night. Jeg læste den første gang i folkeskolen på dansk samt dens efterfølger, som er de eneste to af Amelia Atwater-Rhodes' bøger, der er blevet oversat. Dette var en af grundene til at jeg begyndte at læse romaner på engelsk for jeg måtte simpelthen vide mere om det univers Amelia Atwater-Rhodes har skabt.

Den seneste gang jeg har læst In the Forest of the Night var til dette års Read-A-Thon, og den er stadig lige så god som jeg husker.
Vi følger vampyren Risika, der er lidt af en enspænder. Den eneste der rigtig betyder noget for hende er den sibiriske tiger, Tora, som hun besøger om natten i den zoologiske have, hvor Tora bliver holdt fanget. Risika blev gjort til vampyr mod sin vilje, og selv om hun nu har accepteret sin natur har det ikke været uden problemer. Hendes største problem i vampyrverden er Aubrey, der er en meget stærk vampyr (og lidt af en hunk ;)), og de to kan slet ikke enes, og det kommer til flere sammenstød mellem dem igennem årene. Samtidig er Risikas fortid som menneske begyndt at hjemsøge hende.

Som sagt er jeg ret glad for denne bog. Det er en letlæst lille sag, og den fortæller en spændende og fængende historie. Risika som hovedperson er let af holde af og ikke mindst relatere til. Hun er en enspænder, der ikke altid passer ind, og så har hun en tendens til tider at undervurdere sig selv og sine styrker. Men hun finder frem til dem til sidst, og acceptere den hun er, selvom om andre ikke kan.

Historien omfavner både Risikas nutid og fortid, hvor hun var menneske og hed Rachel. Man får et indblik i den familie hun havde, da hun var menneske, men også hendes modvillige forvandling til vampyr, og den kamp hun kæmpede med sig selv for at acceptere sin nye natur som rovdyr og dræber.

Jeg glæder mig til at læse mere af Amelia Atwater-Rhodes forfatterskab. Hendes forfatterskab tæller pt. 17 bøger. Jeg tror jeg har læst 4-5 af hendes bøger, men det er et stykke tid siden, så derfor vil jeg genopfriske min hukommelse ved at genlæse dem, men jeg vil også give mig i kast med de bøger jeg ikke har læst. Amelia Atwater-Rhodes har foruden vampyrer skrevet om både shapeshifters og hekse. 
Fun fact: Amelia Atwater-Rhodes skrev In the Forest of the Night, da hun bare var 13 år gammel!



4/5 stjerner

In the Forest of the Night (Den of Shadows #1) af Amelia Atwater-Rhodes
Forlag: Laurel Leaf
Udgivet: 2000 (denne udgave) / oprindelig udgivet 1999
147 sider

søndag den 8. maj 2016

The Faust Act af Kieron Gillen og Jamie McKelvie


The Faust Act er første bind i The Wicked + The Divine serie. Jeg vidste ikke rigtig noget om denne tegneserie før jeg lånte den med hjem fra biblioteket.

For hvert 90 år bliver 12 guder genfødt som mennesker (de har dog stadig overnaturlige kræfter). De bliver tilbedt som musikguder, men de bliver også frygtet og udsat for had. De har to år på jorden, og så dør de, for selv guder lever ikke evigt.
Vi følger teenageren Laura, der tilbeder guderne. Hun tager til alle de koncerter hun kan, og hun brænder for at komme tæt på guderne. Hendes ønske bliver opfyldt, men slet ikke som hun havde håbet. For selv om guderne (for det meste) ligner almindelige mennesker er de det bestemt ikke. De forsøger at få det meste ud af deres to år, og det er ikke altid til fordel for andre. Fordi de er elsket og hadet kommer de også nemt i problemer, og Laura kommer til at befinde sig i midten af dem.

Præmissen for denne graphic novel var jeg ret vild med. Guder som arrogante popstjerner er en virkelig god ide (og minder mig om vampyren Lestat fra Vampyrkrøniken af Anne Rice, som også på et tidspunkt optrådte og blev tilbedt som musikstjerne). Jeg kunne også godt lide at guderne kom fra forskellige mytologier rundt om i verden. Blandt andet møder vi Lucifer (Satan) fra den kristne tro, gudinden Minerva fra den romerske mytologi, samt den ægyptiske gudinde Sakhmet.

Jeg kunne godt lide tegnestilen. Den var spændende, og farverne var klare og gennemtrængende.
Det eneste der trækker ned for mig var at jeg savnede noget mere uddybende baggrundshistorie, da det til tider var svært at følge med i handlingen, og jeg følte at jeg gik glip af et eller andet. Det var lidt som forfatter og tegner holdt noget tilbage for læseren. Men da først historien rigtig begyndte at flyde blev jeg også fanget af den.

The Faust Act er en virkelig flot graphic novel, der overraskede mig på en positiv måde med dens nærmest eksploderende brug af farver.



3,5/5 stjerner

The Faust Act (The Wicked + The Divine #1) af Kieron Gillen og Jamie McKelvie
Forlag: Image Comics
Udgivet: 2014
144 sider

torsdag den 5. maj 2016

Fridag = læsedag


Jeg har haft fri i dag. Jeg skal godt nok på arbejde i morgen, men så har jeg fri i weekenden, så det betyder mere læsetid. I starten af ugen lagde jeg planer for hvad jeg skulle nå at lave i dag. Men i morges smed jeg dem alle ud af vinduet og fokuserede på at slappe af. Og hvordan slapper jeg bedst af? (ledende spørgsmål!) Det gør jeg ved at læse :)

Før jeg begyndte min læsedag så jeg dog først afsnit 4 af Stolthed og Fordom. Jeg elsker virkelig den tv-serie, og kunne sagtens have set de to sidste også, men jeg vil gerne strække oplevelsen og forventningens glæde lidt ud.

Jeg startede med at færdiglæse Happily Ever After af Kiera Cass. Den indeholdte noveller fra The Selection serie, og det var et rigtig kært gensyn med nogle af hovedkaraktererne. Novellerne er fortalt fra forskellige vigtige personers synspunkter, og det var ganske interessant at få fortalt de samme historier fra andre vinkler. Jeg glæder mig så meget til at læse The Crown, når jeg engang modtager den.


Det næste jeg kastede mig over var bind 4 i Locke & Key serien af Joe Hill og Gabriel Rodriguez Keys to the Kingdom. Da jeg havde vendt den sidste side spang jeg fluks videre til bind 5 Clockworks. Og da jeg havde slugt den kastede jeg mig frådende (eller næsten da ;)) over det sidste (the horror!) bind Alpha & Omega. Den knuste mit hjerte på en fantastisk måde, og jeg fældede endda en tåre eller to. Jeg er skuffet over, at jeg ikke har mere Locke & Key til gode, for det er simpelthen en fantastisk vidunderlig graphic novel serie. Jeg vil anbefale den til alle!


Mit næste læseprojekt er tredje og sidste bind i The Black Magician Trilogy - The High Lord af Trudi Canavan. Jeg læste de første to bind først på året, og kunne godt lide dem, men jeg kom bare aldrig rigtig videre. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg vil rigtig gerne vide hvad det ender med. Men nu er tiden kommet! Jeg vil starte på den i aften og læse videre på den i weekenden.


Dette har ikke rigtig noget at gøre med min læsning (og dog - de skader bestemt ikke min læselyst), men jeg har (endelig) modtaget tre nye t-shirts fra Out of Print. De er alle boglige t-shirts, og jeg er især vild med den med citatet af Hermione Granger. Den er bare så rammende!
"When in doubt go to the library"

tirsdag den 3. maj 2016

Outlander - Den engelske kvinde af Diana Gabaldon


Claire er en ung sygeplejerske, der efter Anden Verdenskrig, er på bryllupsrejse med sin mand Frank. De befinder sig i det skotske højland, da Claire ved et tilfælde samt ved hjælp af en mystisk oltidsstenkreds, bliver transporteret tilbage til år 1743 det skotske højland. Her bliver hun mistænkt for blandt andet at være en spion og en heks. Hun oplever også klanlivet tæt på, på både godt og ondt, og bliver inddraget i op til flere intriger.

Jeg er lidt i syv sind, hvad angår denne bog. På den ene side kunne jeg godt lide bogen og på den anden side havde jeg også nogle problemer med den.
Nogle steder synes jeg historien var en evighed om at komme i omdrejninger. Den stod lidt i stampe til tider, På den anden side sker der utroligt meget i denne bog. Der er mange handlingsspor, både hovedhistorien og sidehistorier, og ikke mindst er der mange personer ar holde styr på. Nogle gange blev det en smule meget at holde styr på. Men overordnet var historien fængende og interessant. For hvordan kan en moderne kvinde overleve i en noget barbarisk tid, hvor kvinder blev banket, voldtaget og brændt på bålet for et godt ord.

Claire er en gæv pige med ben i næsen. Hun har oplevede grumme ting som sygeplejerske under Anden Verdenskrig, og hun oplever også grumme ting i det skotske højland. Jeg fandt hende for det meste en sympatisk person. Dog er der noget jeg ikke forstår. For selvom hun burde være klar over farerne i den nye tidsalder hun befinder sig i (hun får det at videre flere gange, og hun har også en pæn historisk viden) gør hun til tider ting der, efter min mening, bare er alt for dumdristige og blandt andet sætter sit eget liv (og andres) i stor fare. Derudover var der situationer, som jeg gerne så hende handle på i stedet for at se passiv til. Men ellers er hun en interessant personlighed at følge.

Claire og Jamies forhold handlede på et tidspunkt stort set kun om sex, og det blev hurtigt bare alt for meget (og var måske også en smule unødvendig). Claire siger også, at hun elsker sin første mand Frank, men det kommer meget sporadisk til udtryk. Det er som om forfatteren pludselig tager et afbræk fra Claire og Jamies forhold og kommer i tanke om at Claire da også elsker Frank, og Claire lige skal blive i tvivl om hvem hun elsker højest, og hvilken tidsalder hun tilhører.

Beskrivelserne af det skotske højland var interessante og meget stemningsfyldte. Jeg fik helt lyst til tage derover og opleve naturen for mig selv. Beskrivelserne er klanlivet var også ganske spændende, dog har jeg bestemt ikke lyst til at leve i 1743.

Outlander - Den engelske kvinde er er en spændende, actionfyldt historisk roman med et lille strejf af science fiction i form af tidsrejser samt en heftig del af romantik i det skotske højland.



4/5 stjerner

Outlander - Den engelske kvinde (Outlander #1) af Diana Gabaldon
Original sprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet 1991
750 sider

søndag den 1. maj 2016

April 2016


April var lidt af en blandet måned. Jeg har savnet mine gåture langs åen, men det har simpelthen regnet så meget, at det ikke rigtig har været til at gå der. Og så har det været koldt, så jeg har foretrukket at sidde indenfor med en god bog eller tv-serie. Så jeg håber på bedre vejr i maj :)
April var måneden for det halvårlige Read-A-Thon. Det var som altid en fed oplevelse, men også lidt stresset til tider. Jeg har efterfølgende været i en sjov læseboble, men den er heldigvis gået itu nu. Så nu kan jeg igen rigtig koncentrere mig om min læsning.
Jeg var også til en koncert med mine forældre. Det var en rigtig god oplevelse og en hyggelige aften. Det var første gang vi var afsted til en koncert sammen, men bestemt ikke den eneste, da jeg skal have købt billetter til en koncert vi skal afsted til næste år.

I april fik jeg læst 19 bøger. Den længste bog var Outlander af Diana Gabaldon på 750 sider og den korteste var den smukke og stemningsfulde børnebog The Fox and the Star af Coralie Bickford-Smith på kun 64 sider.

Jeg har kun købt tre bøger i april. De to af dem var forudbestillinger på nyudgivelser i to serier, som jeg faktisk modtog før tid, så det er jo bare skønt, at jeg allerede kan komme videre i dem nu. Den sidste bog har jeg allerede læst til Read-A-Thon'et.

Aprils bedste læseoplevelse:
Jeg havde nogle gode læseoplevelser i denne måned. Jeg læste de tre første bind i Joe Hill & Gabriel Rodriguezs Locke & Key graphic novels serie. Og den er simpelthen fantastisk. Jeg glæder mig til at læse de sidste tre bind. Storm Front af Jim Butcher og Amelia Atwter-Rhodes' In the Forest of the Night var begge genlæsninger. Jeg har læst dem for nogle år siden, men vil gerne videre i de respektive serier, og havde derfor brug for en genopfriskning. Og de er lige så gode som jeg husker dem. Jeg vil også fremhæve Charm en genfortælling af eventyret Askepot, som jeg læste under Read-A-Thon'et. Den var fantastisk, henrivende og fantasifuld.

Aprils mest skuffende læseoplevelse:
De mest skuffende læseoplevelser var faktisk de ro lydbøger jeg hørte. Det var ikke oplæseren, der var noget galt med. Han er faktisk en af mine ynglings, og han gør altid et godt arbejde. Desværre var de romaner han læste op bare ikke noget for mig. Den ene var krimien Frygt. Men den var bare så kedelig, personerne var irriterende og så var den bare mærkelig. Den anden lydbog var De edsvorne, en historisk roman om vikingtiden. Nu kan jeg rigtig godt lide at læse om vikinger, men denne var bare ikke noget for mig. Jeg havde ingen sympati for karakterne og ventede bare på at de skulle dø så jeg slap for dem.

I maj vil jeg forsøge at begrænse mine bibliotekslån - en seriøs erhvervsskade ;) - og i stedet for fokuserer på mine egne bøger. Jeg har så mange gode bøger stående på hylderne, der bare venter på at blive læst. Jeg vil også begynde at føre en Bullet Journal. Jeg har ført en læsedagbog i mange år efterhånden, og nu vil gerne afprøve om Bullet Journal er noget for mig.


Læste bøger:
Amy Christine Parker: Indespærret
Patrick Leis: Udrensning
Carrie Ryan: The Forest of Hands and Teeth (The Forest of Hands and Teeth #1)
Salla Simukka: Rød som blod (Lumikki Andersson #1)
Jim Butcher: Storm Front (The Dresden Files #1)
Helene Tegtmeier: Frygt (lydbog)
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Welcome to Lovecraft (Locke & Key #1)
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Head Games (Locke & Key #2)
Christina Rossetti: Goblin Market and Selected Poems
Robert Low: De edsvorne (lydbog)
Amelia Atwater-Rhodes: In the Forest of the Night (Den of Shadows #1)
Begyndelser - en antologi
Coralie Bickford-Smith: The Fox and the Star
Jack London: The Call of the Wild
Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Crown of Shadows (Locke & Key #3)
Sarah Pinborough: Charm (Tales from the Kingdoms #2)
Grady Hendrix: Horrorstör
Serena Valentino: The Beast Within - A tale of Beauty's Prince
Diana Gabaldon: Outlander - Den engelske kvinde (Outlander #1)